Programma’s op maat gericht op ontwikkeling en werkgeluk van medewerkers zorgt voor teams die optimaal samenwerken en veranderingen met vertrouwen tegemoet zien.
“Niemand voelt zich verantwoordelijk voor vernieuwing”
Druk. Geen tijd. Niet nodig!
Vooruitgang betekent vaak ook verandering, maar hoe richt je dat in binnen een organisatie die intern gericht is? Iedereen is druk met zijn eigen takenpakket. Doorontwikkelen wordt als een nog grotere belasting ervaren. Elke afdeling heeft zijn eigen ideeën en opvattingen. Initiatieven stagneren omdat ze niet goed zijn afgestemd. Niemand voelt zich echt verantwoordelijk, waardoor vernieuwing stagneert.
Flexibel meebewegen met verandering en vooruitgang
Als organisatie wil je enthousiaste medewerkers die onderling samenwerken en elkaar weten te vinden. Medewerkers die zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen prestatie én voor het succes van de organisatie. Teams die onderling samenwerken en initiatieven ontwikkelen binnen de organisatie en daarbuiten. Zodat je als organisatie midden in het werkveld staat en in staat bent flexibel mee te bewegen met verandering en vooruitgang!
Samen vernieuwen MET medewerkers
zorgt voor organisatiekracht
Betrokkenheid zorgt voor inzet, draagkracht en creatiekracht
Menskracht denkt in mogelijkheden gericht op de ontwikkeling van medewerkers binnen de organisatie. Sociale innovatie staat centraal; Een klimaat waarbinnen het ware talent van ieder individu volledig wordt benut. Met als eindresultaat vrijheid, echtheid en authenticiteit op de werkvloer. Want daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij.
Met organisatiekracht
- Krijg je maatwerk, de vraag van de organisatie staat centraal
- Creëer je een klimaat waarbinnen het ware talent van ieder individu volledig wordt benut, waardoor er een effectieve samenwerking tot stand komt
- Ontstaat er werkplezier, enthousiasme en betrokkenheid op de werkvloer, dat zorgt voor 100% bedrijfsresultaat
- Ontstaat er draagkracht voor vernieuwing in alle lagen van de organisatie, waarmee de organisatie wendbaar wordt voor nu en de toekomst.
Organisaties waar menskracht al mee samenwerkt
Programma’s in co-creatie met Bloomville
Samen met Bloomville maken we opleiding- en coaching aanbod voor bedrijven waar Bloomville de leerportalen verzorgt. Bloomville houdt zich bezig met het aanbieden van een rijke inhoudelijke catalogus voor haar klanten. Menskracht maakt loopbaanontwikkeling aanbod. Onze missie is samen goed op te halen wat de klant wil. Wij willen niet bedenken wat goed is, wij willen graag input en maken dan programma’s die hier aan voldoen.
Zo hebben we samen met Bloomville een aanbod neergelegd bij de Rabobank, KPN, ABN AMRO en KLM. Dit zijn modules die ook onder de pagina Eigen Kracht staan. Denk aan modules als: Talent in Kaart, regie op mijn loopbaan, Fit for the Future en Talent en ondernemerschap.
Loopbaan doorontwikkeling bij Drenthe College
Mariska Broekman ingeschakeld om samen met het LOB-expertiseteam (Loopbaanoriëntatie en begeleiding) alle onderwijsteams in de regio Emmen te interviewen. Het thema: waar staan zij nu ten opzichte van het vormgeven van LOB binnen hun team. Vanuit daar zijn we verder gegaan met het maken van programma’s op maat voor en met de teams.
Behoeftes die zijn opgehaald:
– Hoe zorgen we dat iedereen een goede invulling kan geven aan LOB in de klas?
– Hoe borg je LOB goed zonder dat het een papieren tijger wordt?
– Wens om meer te leren van andere teams op dit gebied (LOB kennis en ervaring café?)
– Hoe gaan we meer van docent naar coach?
Er doen veel verschillende teams mee aan dit LOB project; van techniek tot handel, van verpleegkundige tot onderwijsassistenten. Elke team heeft zijn eigen DNA en eigen type studenten. Het expertise team werkt hierbij ook samen met het: Expertisepunt LOB
Regionaal Mobiliteitsteam
In samenwerking met FNV en SWA HR diensten houden ons bezig met het begeleiden van mensen die door o.a. corona hun baan (dreigen te verliezen). Het is een brede samenwerking op de markt waar de Gemeenten, het UWV en andere vakbonden in participeren. Bij organisaties waarbij in een keer veel mensen uit moeten is FNV sparringpartner en kunnen de medewerkers worden opgevangen en begeleid door de trajectbegeleiders in hun regio.
Van ons team houden Sasja Nas en Sandra Klees zich bezig met met het begeleiden en coachen van mensen naar een nieuwe loopbaan. Sasja vanuit het Rijk van Nijmegen, Sandra vanuit Stedendriehoek. Mariska Broekman ondersteunt de bestuurder met het ontwikkelen van trainingen, het faciliteren van samenwerking bijeenkomsten, het geven van intervisie.
Werkplek leren bij Isala Klinieken Zwolle
Via Deltion Business wordt Menskracht ingezet bij de Isala Klinieken in Zwolle. Samen met de Isala Academie wordt nieuw leren vormgegeven; werkplek leren.
Beeldcoaching is een onderdeel van werkplek leren. Voor de verpleegkundigen van Isala betekent dit dat ze geschoold worden in de nieuwe regierol of ‘samen leren beslissen’-lijn. In kleine groepen van maximaal 6 worden er relevante praktijksituaties door middel van beelden aangeboden. Volgens de methode van werkplek leren wordt er vanuit de beelden gewerkt aan de ontwikkelvraag door middel van reflectiegesprekken. In dit geval zijn het ontwikkelvragen zoals: ‘hoe kan ik mijn coachrol positief insteken?’, ‘hoe kan ik omgaan met weerstand?’. Voordeel van deze methode is dat iedereen aan bod komt (introverte en extraverte persoonlijkheden) en dat dit direct toegepast kan worden in de praktijk.
Deltion College, samen leren in een dynamische leeromgeving
Bij Deltion draait Menskracht mee in het project Teamkracht. Deltion zet zich (net als veel andere ROC’s) klaar voor een flexibele toekomst. Dit vraagt veel van de organisaties, de teams, de individuele professionals en het werkveld. Termen als wendbaarheid, flexibel onderwijs, veranderkracht zijn de orde van de dag.
Naast het feit dat we actief de docenten in de teams begeleiden verbindt Menskracht ook op organisatieniveau met andere professionals en afdelingen van Deltion. Dit gaat organisch vanuit de wil en nieuwsgierigheid om elkaars toegevoegde waarde te zien en te leren benutten.
Samen met Stichting Leerkracht, De Deltion Academie en Teamkracht zetten we in 2021-2023 met veel inspiratie stappen in deze transparantie en samenwerking. Wie doet wat? Wie kan wat? Wat werkt er? Wat niet?
Deltion, een lerende organisatie. Een insteek naar onze hart: samen leren in een dynamische leeromgeving!
Wendbaar worden voor nu en de toekomst?
Bel Mariska op 06 230 72 421
Of stuur een bericht naar mariska@menskrachtinnoveert.nl