Organisatiekracht & Rabobank
Graag zetten we één van onze klanten in de spotlight als het gaat over goed werkgeverschap en organisatiekracht.
Als werkgever heb je de plicht goed te zorgen voor je werknemer. Dat is natuurlijk niet nieuws, maar de manier waarop dit gebeurt baart ons soms wel zorgen.
Eigenlijk begint dat al bij het idee om werknemers aan te nemen. Hiervoor is een vacature nodig en die vacatureteksten… tja, wat zal ik daarvan zeggen.
Ze zijn wat onaantrekkelijk;
– Geen 9 tot 17 mentaliteit
– Stressbestendig
– Spin in het web
En de rest van de eisenlijst volgt. Om dan nog maar even de vage functietitels en taakomschrijving achter wegen te laten. Niet echt authentiek vind je wel?
Gelukkig bedacht Rabobank daar iets op. Een mobiliteitsteam waar bijvoorbeeld Kasper van de Pol werkt als Matcher/Sourcer. Zoals hij zelf aangeeft verbindt hij de mens met werk binnen de Rabobank. Dit met resultaat dat er kansen ontstaan voor zowel de business als de werknemer, behoud van kennis en talent binnen de organisatie en een goede aansluiting van vraag en aanbod.
Praktisch betekent dit dat de werknemer de mogelijkheid krijgt te groeien door simpelweg eens het gesprek aan te gaan met Kasper. Waar ligt de behoeften bij de werknemer en past dat nog bij de huidige functie? Vacatureteksten worden leesbaar gemaakt en er wordt samengewerkt met P&O en Menskracht. Super laagdrempelig dus.
Wij ervaren toch wel vaak dat mensen niet naar hun werkgever, HR of P&O medewerker durven te stappen om vragen te stellen rondom persoonlijke ontwikkeling. Er is angst dat ze raar worden aangekeken of zelfs ontslagen worden als ze aangeven naar andere mogelijkheden te willen kijken.
Maar is het eigenlijk niet heel gezond om een in, -door en uitstroom te hebben binnen de organisatie?
Menskracht biedt verschillende modules aan binnen een online omgeving voor werknemers van onder andere de Rabobank. Er komen verschillende onderwerpen aan bod bijvoorbeeld:
– Even stil staan om te kijken of de functie nog goed past
– Waar ligt de uitdaging binnen de functie
– Is het ondernemerschap misschien iets voor de toekomst
– Een andere baan in of extern willen; hoe pak je dat aan?
De dag draait voor één keer compleet om de werknemer en zoeken we de verdieping op.
Wij sluiten aan bij de mens en creëren een veilige omgeving. Er gaat er bijvoorbeeld geen verslag naar de werkgever. Mocht de werknemer dat zelf wel willen dan kan dat, maar die regie ligt niet bij ons.
Hierdoor wordt de online omgeving niet ervaren als een verplichting om maar iets af te kunnen vinken dat je iets aan persoonlijke ontwikkeling gedaan hebt. Maar merken wij bij iedere werknemer weer dat zij onze modules als waardevol ervaren.
En dat is het doel; werkplezier en genoeg uitdaging uit jezelf halen waardoor je duurzaam aan het werk bent én blijft!